Karlshamn - Carlshamn - Bodekull

Karlshamns hotell och Vandrarhem är en utmärkt plats att börja upptäcka sitt eget Karlshamn. Karlshamn är en centralort i Karlshamns kommun i Blekinge.

Det är en gemytlig handelsstad med mysiga gränder och torghandel. Här kan man göra sin egen stadsvandring och se alla vackra välbevarade trähus och byggnader eller ta en guidad tur. Under högsäsong kanske en skärgårdstur eller ett besök på den gamla befästningsön Kastellet kan locka. En strandpromenad längs med havet från Utvandrarmonumentet leder dig till Vägga fiskhamn med rökeri och restaurang.

Karlshamn ligger där Miån rinner ut i Östersjön och har en av Sveriges viktigaste, djupaste och största hamnar, stillerydshamnen. Staden genomkorsas av E 22 och Järnvägen mellan Kristianstad och Karlskrona.

I Karlshamn ligger AAK som tillverkar vegetabiliskt fett för livsmedel, mediciner och kosmetika. Innan fusionen med Aarhus United hette företaget Karlshamns AB och kallades i folkmun för Sojan. Staden är även känd för sina mejeriprodukter, vilka numera inte tillverkas i staden, och sedan gammalt finns Carlshamns punch.

Karlshamn var från början en dansk fiskehamn vid namn Bodekull. Kung Karl X Gustav anlade här en stad p.g.a. dess läge ut mot Östersjön samt den lilla ön Frisholmen i stadens hamninlopp som sedan blev kastell och fungerade som försvar. Innan Frisholmen utgjorde Karlshamns försvar, så gjorde den lite större ön Boön det, fram till 1675. 1664 fick orten stadsprivilegier och 1666 namn efter stadens grundare.

Mer om Karlshamn

Kontakta oss:


Ni kan boka på telefon
0454-140 40

Karlshamns Hotell och Vandrarhem
Telefon: 0454- 140 40
E-post: info@hotellkarlshamn.se
Öppettider:
Mån-Sön: 17.00-18.00
Eller efter överenskommelse

Surbrunnsvägen 1 c
37436 Karlshamn

Innehar F-skattebevis